El Taller dels Sentits

QUI SOM

El Taller dels Sentits, el formen dos professionals arribats de diferents àmbits formatius i vitals que donen a aquest centre el seu caràcter singular, ric i de qualitat, tant si parlem de l´ensenyament de les Arts Plàstiques, com de l´àmbit més Artterapèutic.

Míriam Artigas

A principis dels noranta, finalitzats els estudis a l´escola d´Art i Disseny Eina de Barcelona i havent entrat amb contacte amb l´actualitat artística del moment, la Míriam es posa a reflexionar sobre com i què s´ensenya de l´Art i a elaborar tot un projecte pedagògic que acabarà agafant forma i que s´anomenarà "El Taller dels Sentits". . En aquest petit espai comencen a passar coses.... L´Art prem el botó de la memòria, de les emocions viscudes i ajuda a elaborar tot allò que deixa al descobert.... D´aquí vindrà la necessitat del Postgrau d´Expressió i Comunicació a la Pràctica Educativa per la Universitat de Barcelona i el Màster d´Artteràpia en la línia de Jean-Pierre Klein per la Universitat de Vic, fent el treball final de màster amb el col.lectiu d´Alcohòlics Anònims de Vilanova i la Geltrú. Dins el Taller dels Sentits, enceta el projecte pedagògic i de divulgació de les Arts Plàstiques a les escoles de Primària “Aprendre a Mirar un Quadre”, que porta actualment en Víctor Malràs. La seva és una recerca inquieta, que busca ampliar i integrar coneixements d´altres llenguatges artístics, fet que l´ha dut a cursar clown amb l´Alain Vigneau, veu amb Víctor Turull o realitzar el cicle d´Arts del Cos, Educació, Salut i Comunitat a l´Escola Marabal amb la ballarina Núria Banal. En els últims anys, la seva experiència en l´àmbit artterapèutic es desenvolupa en dispositius individuals atenent infants i adolescents, grups en contextots educactius, centres de dia per a la gent gran, així com formacions i acompanyaments al professorat, com ara els realitzats a l’Escola d´Estiu del Penedès de Saifores

Actualment cursa el màster d´Artteràpia Gestalt a l´escola Hephaisto de Javier Melguizo

...i amb tot, i per això no ha deixat de pintar....El 2015 fa la primera exposició en solitari a la sala Ismes de Vilanova i la Geltrú anomenada “Estranyografies”. El 2016 porta “La Flor dels Tigres” al Centre d´Art Contemporani La Sala de Vilanova i la Geltrú. Ha col.laborat en el projecte poètic “Immòbil Moviment “ del poeta Jordi Condal. La seva darrera exposició, anomenada “Fer Nit”, ha estat presentada a la Sala dels Trinitaris de Vilafranca del Penedès.

Víctor Malràs

Víctor Malràs inicia els seus estudis en Psicologia a la vegada que entra a formar part del Centre d’Esplai Drac Màgic com a monitor. Des d’aleshores, l’interès i la sensibilitat per la manera d’acompanyar la infància va anar creixent en el seu interior, formant-se a l’Escola Lliure El Sol (on actualment és formador) i, més tard, en Educació Viva al CAIEV. Paral·lelament, el seu itinerari artístic passa per diferents llenguatges, des de la plàstica al Taller dels Sentits fins a la dansa i el teatre, al llarg dels últims anys en diferents escoles i espais (NunArt, Marabal, Alas).

Tot aquest recorregut ha desembocat en la voluntat d’integrar tots aquests elements, materialitzant- se en una proposta d’Artteràpia. Per aquest motiu, va decidir cursar el Màster Integratiu en Artteràpia en la línia winnicottiana per la Universitat de Girona. En els últims anys, la seva experiència en l’àmbit arterapèutic es desenvolupa en dispositius individuals atenent infants i adolescents, com també grups en contextos educatius, centres de dia per a la gent gran, en col·lectius d’empreses, etc. Com també formacions i acompanyaments a professorat i a monitors i directors de lleure. A l’actualitat, continua el seu itinerari formatiu, ampliant perspectives i llenguatges: per una banda, cursant la formació de Terapia Familiar Sistémica a la Escola de Teràpia Familiar de Sant Pau (ISBA); i per l’altra, formant-se en el mètode “El Cuerpo de la Voz” amb Víctor Turull.